
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Faszerowane papryki
-
kaszy kuskus (patrz wariant)120 g
-
wrzącej wody240 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pieczarek pokrojonych w 2 cm półplastry150 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy200 g
-
papryki, różnokolorowe przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)3
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki300 g
-
wody800 g
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
tymianku, suszonego2 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej2 szczypty
-
cukru¾ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
pestki dyni prażone, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
203 kcal /
849.1 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
31.1 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
577.9 mg