Urządzenia i Akcesoria
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody letniej250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej430 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cukru50 g
-
soli1 łyżeczka
Farsz
-
cebule dymki tylko biała część, przekrojone na pół4
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
sosu sojowego2 łyżki
-
wina ryżowego1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru10 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)1 szczypta
-
oleju sezamowego2 łyżki
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
266.7 kcal /
1115.9 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
490 mg