Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina vindaloo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Marynowanie mięsa
-
800 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 3 cm kostkę
-
5 kaszmirskich papryczek chili, suszonych w całości (patrz wskazówka i wariant)
-
5 strączków kardamonu w całości
-
5 goździków
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
5 ząbków czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 płaskie łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
45 g białego octu winnego
-
45 g wody
Curry
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
250 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
liście kolendry, świeże posiekane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
879.6 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
1653.9 kJ /
395.3 kcal
Tłuszcz
29.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 godz. 50 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Korma z wołowiny
3 godz. 10 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min