
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
1 porcję
Składniki
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 płaska łyżeczka
-
kaszy kuskus50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 gałązki
-
oliwy z oliwek10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki50 g
-
tuńczyka, w sosie własnym odsączonego, podzielonego na kawałki60 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej80 g
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
563.3 kcal /
2356.7 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
45.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
194.2 mg