
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
1 porcję
Składniki
-
100 g wody
-
1 płaska łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g kaszy kuskus
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g oliwy z oliwek
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
-
60 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego, podzielonego na kawałki
-
80 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
563.3 kcal /
2356.7 kJ
Białko
18.4 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
45.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
194.2 mg