Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 700 g wody
- 220 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w plastry
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 300 g ryżu parboiled
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- ½ łyżeczki czosnku, mielonego
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1296.1 kJ / 309.8 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 405.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa bolońska
25 Min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Ryba w stylu Veracruz
45 Min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 Min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 Std. 15 Min
Twarożek ziołowy
10min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 Min
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1 Std. 30 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Placek czosnkowo-serowy
2 Std.
Kuskus perłowy z warzywami na parze
30 Min