Urządzenia i Akcesoria
Ziołowy ryż z pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
85 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
700 g wody
-
220 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w plastry
-
30 g oliwy z oliwek
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
300 g ryżu parboiled
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
405.8 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
1296.1 kJ /
309.8 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
42.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Risotto z kimchi
35 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Kalafior tikka masala
30 min