Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 700 g wody
- 220 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w plastry
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 300 g ryżu parboiled
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- ½ łyżeczki czosnku, mielonego
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1296.1 kJ / 309.8 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 405.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kuskus perłowy z warzywami na parze
30 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 Min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 Min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 Std.
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 Min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 Min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min