
Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki w wegańskim sosie masala
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół200 g
-
przyprawy garam masala (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
kolendry, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
mieszanki przypraw z chili½ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej¼ łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
napoju roślinnego niesłodzonego80 g
-
margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki50 g
-
cukru½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
253.7 kcal /
1061.6 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
1209.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Chana masala
35 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Wegańskie chili
40 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min