
Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki w wegańskim sosie masala
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
200 g białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
-
2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
80 g napoju roślinnego niesłodzonego
-
50 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
253.7 kcal /
1061.6 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
1209.7 mg