Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki w wegańskim sosie masala
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
200 g białych pieczarek, świeżych przekrojonych na pół
-
2 łyżeczki przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
80 g napoju roślinnego niesłodzonego
-
50 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1209.7 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1061.6 kJ /
253.7 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Bolognese z kalafiorem
55 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Wegańskie chili
40 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min