![Zupa z kimchi i tofu Zupa z kimchi i tofu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e05f30609a20ecbcfbedd5a0b3046ba8/Derivates/68fac27afd98f6bab36a2ea509a973f5b1d5ee6d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 g oleju
- 300 g kimchi, z zalewą
- ½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
- 15 g oleju sezamowego
- 500 g wody
- 200 g pieczarek, przekrojonych na pół
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g sosu sojowego
- 300 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 2 cm kostkę
- 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem, posiekane, do podania
- 1 łyżka ziaren sezamu, białego, uprażonego na suchej patelni, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1457 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 Min
Kimchi
49hod. 40min
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 Min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 Min
Boczek z kimchi
35min
Szarpany jackfruit BBQ
25 Min
Koreański ramen z tofu
50 Min
Zupa miso z warzywami
30 Min
Tofu po koreańsku
1 Std. 20 Min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 Min