
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kimchi i tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
oleju20 g
-
kimchi z zalewą300 g
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
oleju sezamowego15 g
-
wody500 g
-
pieczarek przekrojonych na pół200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu sojowego20 g
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 2 cm kostkę300 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do podania2
-
ziaren sezamu, białego uprażonego na suchej patelni, do podania1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281 kcal /
1176 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1457 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA ZDROWIE!
12 Przepisów
Polska
Polska