
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kimchi i tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oleju
-
300 g kimchi z zalewą
-
½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
15 g oleju sezamowego
-
500 g wody
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
20 g sosu sojowego
-
300 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do podania
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego uprażonego na suchej patelni, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281 kcal /
1176 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1457 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA ZDROWIE!
12 Przepisów
Polska
Polska