Zupa z kimchi i tofu

Zupa z kimchi i tofu

4.4 461 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • oleju
    20 g
  • kimchi z zalewą
    300 g
  • suszonych płatków chili (opcjonalnie)
    ½ - 1 łyżeczka
  • oleju sezamowego
    15 g
  • wody
    500 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sosu sojowego
    20 g
  • tofu, średnio twardego pokrojonego w 2 cm kostkę
    300 g
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do podania
    2
  • ziaren sezamu, białego uprażonego na suchej patelni, do podania
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281 kcal / 1176 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1457 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...