Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kimchi i tofu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oleju
-
300 g kimchi z zalewą
-
½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
15 g oleju sezamowego
-
500 g wody
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
20 g sosu sojowego
-
300 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, do podania
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego uprażonego na suchej patelni, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1457 mg
Białko
15 g
Kalorie
1176 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA ZDROWIE!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min