
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 500 g batatów, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 811.7 kJ / 194 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 464.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min
Granola z marchewką, jabłkiem i jogurtem; Chai latte
55 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1 godz. 10 min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45 min
Gratin z dorsza
50 min
Krupnik z kurczakiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 20 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Sorbet z cukinii i cytryny
8 godz. 10 min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Chipsy z obierek warzywnych i serowe kulki
1 godz. 40 min