Purée z warzyw korzeniowych

Purée z warzyw korzeniowych

4.7 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    500 g
  • marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    200 g
  • batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    500 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    2 - 3 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 194 kcal / 811.7 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 464.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...