
Urządzenia i Akcesoria
Purée z warzyw korzeniowych
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki200 g
-
batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
194 kcal /
811.7 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
34.5 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
464.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem z buraków
45 min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1 godz. 10 min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Delikatne rumienienie marchewki
15 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min