
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 200 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 194 kcal / 811.7 kJ
- Białko
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 464.8 mg