
Urządzenia i Akcesoria
Purée z warzyw korzeniowych
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki200 g
-
batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
-
rozmarynu, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
194 kcal /
811.7 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
34.5 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
464.8 mg