
Urządzenia i Akcesoria
Dal z kurczakiem i szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
oleju15 g
-
ząbek czosnku pokrojony w 1-2 mm plastry1
-
fileta z piersi kurczaka pokrojonego w 1 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym150 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1 mm plastry10 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki¼
-
czerwonej soczewicy, suszonej100 g
-
wody350 g
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego30 g
-
liść laurowy, suszony1
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
migdałów, w płatkach3 łyżki
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
448 kcal /
1875.9 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
649.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska