
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 porcja
Składniki
-
cebuli30 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki40 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej45 g
-
wody200 g
-
krojonych pomidorów, z puszki100 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
342.7 kcal /
1434 kJ
Białko
15.2 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
49.1 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
707.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min