Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)

Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.7 520 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g migdałów, ze skórką
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 50 g zielonych oliwek, bez pestek
    50 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g oleju zachowanego po odsączeniu pomidorów
  • 1650 g wody
  • 800 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku
  • 120 - 150 g sera typu feta pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 120 - 150 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
  • 40 - 50 g rukoli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 863.8 mg
Białko 9 g
Kalorie 1283.6 kJ / 306.8 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...