
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
migdałów, ze skórką40 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ząbek czosnku½ - 1
-
zielonych oliwek, bez pestek50 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół50 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
oleju zachowanego po odsączeniu pomidorów40 g
-
wody1650 g
-
ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)800 g
-
oleju o neutralnym smaku1 łyżeczka
-
sera typu feta pokrojonego w 0,5 cm kostkę120 - 150 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół120 - 150 g
-
rukoli40 - 50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306.8 kcal /
1283.6 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
863.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska