Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
TM6 TM5

Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.8 (175 ocen)

Składniki

  • 40 g migdałów, ze skórką
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 50 g zielonych oliwek, bez pestek
    lub 50 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
  • 40 g oleju, zachowanego po odsączeniu pomidorów
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1650 g wody
  • 1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku
  • 800 g ziemniaków, młodych, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
  • 120 - 150 g sera typu feta, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 120 - 150 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 40 - 50 g rukoli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1283.6 kJ / 306.8 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
17.3 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
5.5 g
Sód
863.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 90 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy