Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)

Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.8 456 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • migdałów, ze skórką
    40 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • zielonych oliwek, bez pestek
    50 g
    50 g czarnych oliwek, bez pestek
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować), przekrojonych na pół
    50 g
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 szczypty
  • oleju zachowanego po odsączeniu pomidorów
    40 g
  • wody
    1650 g
  • ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
    800 g
  • oleju o neutralnym smaku
    1 łyżeczka
  • sera typu feta pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    120 - 150 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    120 - 150 g
  • rukoli
    40 - 50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306.8 kcal / 1283.6 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 863.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...