
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście½ pęczka
Łosoś, ziemniaki i brokuły
-
oleju20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
musztardy1 ½ łyżeczki
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki750 g
-
różyczek brokułu małych450 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 4 kawałki (patrz wskazówka)500 g
Sos koperkowy
-
mleka250 g
-
skrobi ziemniaczanej3 łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
musztardy1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
530.5 kcal /
2219.7 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1205.5 mg