
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
Łosoś, ziemniaki i brokuły
-
20 g oleju
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki musztardy
-
500 g wody
-
750 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
450 g różyczek brokułu małych
-
500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 4 kawałki (patrz wskazówka)
Sos koperkowy
-
250 g mleka
-
3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
¾ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka musztardy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
530.5 kcal /
2219.7 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1205.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min