Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem

Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem

4.6 213 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • ½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
Łosoś, ziemniaki i brokuły
  • 20 g oleju
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki musztardy
  • 500 g wody
  • 750 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 450 g różyczek brokułu małych
  • 500 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 4 kawałki (patrz wskazówka)
Sos koperkowy
  • 250 g mleka
  • 3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
    3 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka musztardy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 530.5 kcal / 2219.7 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 44.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1205.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...