Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g wody
- 300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 404.3 kJ / 97 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30min
Rumienienie papryki
20min
Rumienienie cukinii
20min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15min
Rumienienie szparagów
20min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30min