Urządzenia i Akcesoria
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
90 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
90 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
660 g ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę
-
800 g wody
-
25 g masła
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej w 1 cm plastry
-
2 łyżeczki przyprawy do grilla
-
250 g warzyw, mieszanych świeżych, np. marchewki, papryki, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka musztardy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
426.1 kcal /
1782.7 kJ
Białko
27.6 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
42.9 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Sód
583.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1h 20min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1h 5min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1h 45min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50min