Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym

4.6 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 90 g cebuli przekrojonej na pół
  • 90 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 90 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 660 g ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 800 g wody
  • 25 g masła
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g piersi z kurczaka pokrojonej w 1 cm plastry
  • 2 łyżeczki przyprawy do grilla
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 250 g warzyw, mieszanych świeżych, np. marchewki, papryki, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
    250 g mieszanki warzyw, mrożonej
  • 2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka musztardy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 426.1 kcal / 1782.7 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 583.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...