
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z serem feta i pomidorami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
pomidorków koktajlowych w całości250 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 1 cm plastry (olej zachować)80 g
-
sera feta pokrojonego w 3 cm kostkę180 - 200 g
-
ziół prowansalskich, suszonych1 ½ łyżeczki
-
ząbków czosnku4 - 6
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów35 g
-
wody1300 g
-
soli1 łyżeczka
-
makaronu, suchego krótkiego, np. penne, świderki320 g
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
565.8 kcal /
2367.3 kJ
Białko
20.6 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
77.4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
1066 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska