Makaron z serem feta i pomidorami

Makaron z serem feta i pomidorami

4.4 438 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • pomidorków koktajlowych w całości
    250 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 1 cm plastry (olej zachować)
    80 g
  • sera feta pokrojonego w 3 cm kostkę
    180 - 200 g
    180 - 200 g sera typu feta, pokrojonego w 3 cm kostkę
  • ziół prowansalskich, suszonych
    1 ½ łyżeczki
  • ząbków czosnku
    4 - 6
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    ½ - 1
  • oleju pozostałego po odsączeniu pomidorów
    35 g
  • wody
    1300 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • makaronu, suchego krótkiego, np. penne, świderki
    320 g
  • pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 565.8 kcal / 2367.3 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 77.4 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 1066 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...