Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora

Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora

4.0 96 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • różyczek kalafiora
    250 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 szczypta
  • cebuli
    25 g
  • ząbka czosnku
    ½
  • korzenia imbiru, świeżego (ok. 1 cm), pokrojony w 2 mm plastry
    1 kawałek
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
    10 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
    30 g
  • cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
    50 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
    130 g
  • wody
    30 g
  • curry, mielonego
    2 szczypty
  • mleczka kokosowego
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 546.2 kcal / 2285.3 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 737.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...