
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
różyczek kalafiora250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
cebuli25 g
-
ząbka czosnku½
-
korzenia imbiru, świeżego (ok. 1 cm), pokrojony w 2 mm plastry1 kawałek
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia10 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę30 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)50 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki130 g
-
wody30 g
-
curry, mielonego2 szczypty
-
mleczka kokosowego100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
546.2 kcal /
2285.3 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Sód
737.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Budyń kokosowy z malinami
15 min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min
Leczo z kurczakiem
30 min