
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
różyczek kalafiora250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
cebuli25 g
-
ząbka czosnku½
-
korzenia imbiru, świeżego (ok. 1 cm), pokrojony w 2 mm plastry1 kawałek
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia10 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę30 g
-
cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)50 g
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki130 g
-
wody30 g
-
curry, mielonego2 szczypty
-
mleczka kokosowego100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
546.2 kcal /
2285.3 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Sód
737.6 mg