Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora

Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora

4.1 103 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • 250 g różyczek kalafiora
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 25 g cebuli
  • ½ ząbka czosnku
  • 1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (ok. 1 cm), pokrojony w 2 mm plastry
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 30 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 50 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
  • 130 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g wody
  • 2 szczypty curry, mielonego
  • 100 g mleczka kokosowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 546.2 kcal / 2285.3 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 737.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...