
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki150 g
-
wody400 g
-
różyczek kalafiora pokrojonych na 3-4 cm kawałki500 g
-
soli plus 2 szczypty1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus 1-2 szczypty¼ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki600 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 3 cm kostkę200 g
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego80 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
-
mąki pszennej20 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
685.7 kcal /
2868.7 kJ
Białko
38.4 g
Tłuszcz
52 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Sód
1077.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska