Urządzenia i Akcesoria
Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
potatoes peeled and cut into pieces that fit through feeder tube1200 g
-
Gruyère cheese cut into pieces (3 cm)100 g
-
garlic clove1
-
pouring (whipping) cream500 g
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
357.2 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1604.4 kJ /
383.5 kcal
Tłuszcz
27.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boiled pasta
20 min
Chips on a stick (Thermomix® Spiralizer)
45 min
Curried sausages
40 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter, using modes)
10 min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1 godz. 10 min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 min
Filo chicken pie
45 min
Traditional sausage rolls
50 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 min
Fruity dream
10 min
"Fake-away" Mongolian Beef Noodles
35 min