Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)

Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)

4.7 111 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • potatoes peeled and cut into pieces that fit through feeder tube
    1200 g
  • Gruyère cheese cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • garlic clove
    1
  • pouring (whipping) cream
    500 g
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • nutmeg
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 357.2 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 1604.4 kJ / 383.5 kcal
Tłuszcz 27.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Węglowodany 28.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...