Urządzenia i Akcesoria
Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
potatoes peeled and cut into pieces that fit through feeder tube1200 g
-
Gruyère cheese cut into pieces (3 cm)100 g
-
garlic clove1
-
pouring (whipping) cream500 g
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
357.2 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1604.4 kJ /
383.5 kcal
Tłuszcz
27.3 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheese and bacon rolls
2h
Creamy coconut chicken curry (open cooking)
30min
Leek and cheese tart
1h 15min
"Marry me" chicken pasta
35min
Browned beef mince
20min
Curried sausages
40min
Coleslaw (Thermomix® Cutter, using modes)
10min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1h 10min
Beef and mushroom stroganoff
40min
Fruity dream
10min
Creamy "marry me" chicken pasta
30min
No fail mash potato
20min