Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pork fillet, cut into strips (5 mm x 1 cm x 5 cm)
- 50 g soy sauce
- 300 g dried rice noodles
- 50 g vegetable oil
- 2 garlic cloves
- 1 tsp fresh ginger, grated
- 150 g red onion, cut into wedges
- 150 g red capsicum, cut into strips (5 mm x 5 cm)
- 150 g carrot, cut into strips (5 mm x 5 cm)
- 1280 g water
- 1 tsp Chinese five spice powder
- 70 g oyster sauce
- 1 tsp brown sugar
- 100 g snow peas, trimmed
- 150 g baby bok choy, roughly chopped
- 1 tsp salt
- 1 fresh long red chilli, sliced diagonally
- 2 tbsp roasted unsalted cashew nuts
- 2 spring onions/shallots, sliced diagonally
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2041 kJ / 486 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1444.2 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Sticky chicken
24h 35min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Asian-style pork noodles
1 godz.
Sticky Chilli Beef
55 min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1h 45min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40min
Sweet and sour pork
40min
Chicken teriyaki
20min
Chicken chasseur
1h 50min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Beef cheek Bourguignon
5h 25min