Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)

Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Kefir parsley dressing
  • lemon zest only, no white pith, plus 1 tbsp juice
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh parsley leaves only
    20 g
  • kefir (see Tips)
    130 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
Steamed vegetables
  • water
    500 g
  • baby carrots scrubbed or lightly peeled (see Tips)
    1 bunch
  • cauliflower (small), broken into florets
    1
  • fresh green beans trimmed and cut lengthways
    200 g
  • micro herbs to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156.1 kcal / 655.7 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 528.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...