Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 500 g chicken mince
- 20 g panko breadcrumbs
- 20 g Sriracha® sauce (optional)
- 180 g oyster sauce
- 300 g basmati rice
- 1500 g water
- 2 carrots, cut into thin slices (5 mm) on the diagonal
- 2 bok choy, cut into quarters, then into pieces lengthways (10 cm)
- 1 tbsp coconut oil
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices on the diagonal
- 120 g coconut milk
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2677.8 kJ / 637.5 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1966.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken katsu curry with rice
1h 40 min
Niu rou mian (beef noodles)
35 min
Chicken teriyaki
20min
Hoisin pork bowl
30min
Sticky sesame chicken
40 Min
Chunky bolognese
50min
Woodys "no butter" butter chicken
40 Min
Sticky chicken
24h 35min
Pork meatballs with couscous
50min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Chicken and risoni bake
1 Std. 15 Min
Asian-style pork noodles
1h