
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caesar dressing
- 120 g light olive oil
- 1 garlic clove
- 50 g Parmesan cheese cut into pieces (approx. 3 cm)
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 20 g lemon juice
- 2 tsp Dijon mustard
- 3 anchovy fillets drained
Chicken pasta salad
- 6 whole eggs
- 500 g chicken tenderloins
- 1 - 2 pinches salt
- 300 g dried spiral pasta
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1700 g boiling water
- 200 g bacon cut into pieces (1-2 cm)
- 1 - 2 spring onions/shallots cut into pieces
- 8 - 12 leaves cos lettuce cut into pieces (3-4 cm)
- Parmesan cheese shaved, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 658 kcal / 2763.4 kJ
- Białko
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 975.9 mg