Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caesar dressing
- 120 g light olive oil
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 garlic clove
- 3 anchovy fillets, drained
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 20 g lemon juice
- 2 tsp Dijon mustard
Chicken pasta salad
- 1700 g boiling water
- 300 g dried spiral pasta
- 6 whole eggs
- 500 g chicken tenderloins
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 200 g bacon, cut into pieces (1-2 cm)
- 1 - 2 spring onions/shallots, cut into pieces
- 8 - 12 leaves cos lettuce, cut into pieces (3-4 cm)
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2763.4 kJ / 658 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 975.9 mg
Alternatywne przepisy
Aussie potato salad
1h 30min
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10min
Meatball subs
55min
Chooky rice
45min
Sticky meatball subs
1h
Creamy chicken and sun-dried tomato pasta
30min
Sticky sesame chicken
40min
Chicken pesto pasta
30min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min
Cajun chicken schnitzel and slaw
45min
Stir-fry beef bowl
35 Min