Urządzenia i Akcesoria
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
Salted toffee sauce
-
unsalted butter cut into pieces50 g
-
treacle50 g
-
pouring (whipping) cream150 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
sea salt2 pinches
Sticky date puddings
-
pitted dates150 g
-
water680 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
unsalted butter softened, plus extra to grease40 g
-
dark brown sugar80 g
-
plain flour150 g
-
baking powder½ tsp
-
egg1
-
pecan nuts100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
232.7 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1753.5 kJ /
419.1 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Węglowodany
44.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Traditional sausage rolls
50 Min
Yorkshire puddings
3 Std. 40 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, using modes)
1 Std. 10 Min
Custard
10 Min
Lolly cake
4 Std. 5 Min
Chloe's caramel fudge
24 Std. 30 Min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Ginger slice
1 Std. 35 Min
Better banana cake
45 Min
Lemonade scones
25 Min
Melting moments with lemon cream
45 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min