Wersje kompatybilne
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salted toffee sauce
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g treacle
- 150 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp natural vanilla extract
- 2 pinches sea salt
Sticky date puddings
- 150 g pitted dates
- 680 g water
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 40 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 80 g dark brown sugar
- 150 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- 1 egg
- 100 g pecan nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1753.5 kJ / 419.1 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 232.7 mg
Alternatywne przepisy
Mini apple crumble cakes
1h 15min
Creamy chicken curry and rice
45min
JJ's curry powder
30min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1h
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Easy citrus pie
1h
Thirty second whole orange cake
1h 15min
Milo® mousse
1h 5min
Traditional sausage rolls
50min
Better banana cake
45min