Little sticky date puddings with salted toffee sauce

Little sticky date puddings with salted toffee sauce

4.5 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

Salted toffee sauce
  • unsalted butter cut into pieces
    50 g
  • treacle
    50 g
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • sea salt
    2 pinches
Sticky date puddings
  • pitted dates
    150 g
  • water
    680 g
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • unsalted butter softened, plus extra to grease
    40 g
  • dark brown sugar
    80 g
  • plain flour
    150 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • egg
    1
  • pecan nuts
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 419.1 kcal / 1753.5 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 44.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 232.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...