Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oat and Parmesan crust
- butter, for greasing
- 70 g raw almonds
- 40 g sesame seeds
- 150 g rolled oats
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ¼ tsp sea salt
- 80 g water
Silverbeet filling
- 2 garlic cloves
- 80 g red onion, cut into wedges (1 cm), segments separated
- 2 tbsp olive oil
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 90 - 100 g fresh portobello mushrooms (approx. 1 large), cut into halves and then cut into slices (0.5-1 cm)
- 120 g fresh silverbeet, leaves only, cut into thin strips
- 4 eggs
- 150 g pouring (whipping) cream
- 2 pinches ground nutmeg
- 3 pinches sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 70 g goat's cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1994 kJ / 475 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 437.5 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2j 15 menit
Five seed energy bars
1h 45 min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1h 25 min
Zucchini slice
45 min
Spinach and feta galette
1u. 50min
Spinach and feta muffins
40 min
Mashed pea and corn slice
40 min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Beetroot, feta and spinach quiche
1 Std. 40 Min
Chunky basil pesto dip
10min
Quick beetroot relish
40 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1sa 35 dk