Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pie crust
- 100 g blanched almonds
- 40 g sesame seeds
- 200 g rolled oats
- ¼ tsp salt
- 125 g filtered water
Leek filling
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded if preferred, cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 leeks (approx. 400 g), white part only, cut into thin slices (5 mm)
- 100 g raw cashews
- 150 g filtered water
- 2 tsp salt
- 40 g cornflour
- 300 g silken tofu, cut into pieces
- 1 - 2 pinches paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1623.4 kJ / 386.5 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Butternut mac and cheese
45 min
Plant-based béchamel sauce
10 min
Hearty gluten free vegetarian lasagne
3h 5min
Vegetarian quiche
1h 55min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Mediterranean capsicums
2h
Sweetcorn and potato chowder
40 min
Vegan gravy
40 min
Savoury tofu quiche
1h 30 min
Polenta zucchini slice
2h 10min
Vegan moussaka
1h 50min
Sweet potato lasagne
1h 20min