Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 45 g rolled oats
- 60 g hazelnuts
- 80 g sunflower seeds
- 115 g plain flour
- 100 g butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 egg
- ½ - 1 tsp cold water
Filling
- 1 bunch asparagus, trimmed
- boiling water
- 60 g vintage cheddar cheese, cut into pieces
- 1 leek, trimmed and cut into thin slices
- 20 g extra virgin olive oil
- 40 g fresh baby spinach leaves
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 4 eggs
- 60 g milk of choice
- 60 g pouring (whipping) cream
- 3 raw baby beetroots (orange or red), trimmed and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2307.4 kJ / 549.4 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Mediterranean carrot fritters
1 godz.
Leek quiche
1h 20min
Mediterranean vegetable bake
50min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Vegetable lasagne
1 godz. 35 min
Mashed pea and corn slice
40min
Feta, spinach and potato frittata
1 godz.
Beetroot, feta and spinach quiche
1 godz. 40 min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 godz. 35 min