Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 45 g rolled oats
- 60 g hazelnuts
- 80 g sunflower seeds
- 115 g plain flour
- 100 g butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 egg
- ½ - 1 tsp cold water
Filling
- 1 bunch asparagus, trimmed
- boiling water
- 60 g vintage cheddar cheese, cut into pieces
- 1 leek, trimmed and cut into thin slices
- 20 g extra virgin olive oil
- 40 g fresh baby spinach leaves
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 4 eggs
- 60 g milk of choice
- 60 g pouring (whipping) cream
- 3 raw baby beetroots (orange or red), trimmed and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2307.4 kJ / 549.4 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 41.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Filo spinach slice
55 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30 min
Leek quiche
1h 20min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 Min
Mushroom stroganoff
20min
Vegetable lasagne
1h 35min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30 min
Spring frittata
1 godz. 15 min
Mushroom croustade
1h 35min
Pea and garden mint fritters
25 Min
Pumpkin tart
2h 15 min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min