Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 328.7 mg
Alternatywne przepisy
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 mnt
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1j 5 mnt
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1j 35 mnt
Mediterranean carrot fritters
1j
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Polenta zucchini slice
2h 10min