Falafel with beetroot hommus

Falafel with beetroot hommus

4.0 100 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
10 portions

Składniki

Beetroot hommus
  • garlic clove
    1
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • lemon juice (approx. 1-2 lemons)
    50 g
  • tahini
    1 tbsp
  • raw beetroot peeled and cut into quarters
    ½ - 1
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • ground cumin (optional)
    1 tsp
  • water
    1 tbsp
  • sea salt to taste
    1 pinch
  • ground paprika for sprinkling
    1 pinch
Falafel
  • garlic clove
    1
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • spelt flour
    1 tbsp
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    2 sprigs
  • sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • olive oil for frying

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 96.8 kcal / 406.6 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 8.8 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 180.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...