Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 130 g fresh English spinach
- 40 g sun-dried tomatoes
- 100 g yoghurt
- 2 eggs
- 30 g rice bran oil
- 60 g water
- 80 g brown rice flour (see Tips)
- 30 g gluten free cornflour
- 20 g buckwheat flour (see Tips)
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 80 g Danish feta, cut into pieces (approx. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1151.3 kJ / 274 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 560.5 mg
Alternatywne przepisy
Breakfast bars
40min
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Coconut and quinoa porridge with toasted almonds
30min
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50min
Zucchini banana loaf
1u. 45min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2h 10min
Healthy banana bread
1h 15min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55min
Chocolate sweet potato slice
1h 15min
Banana, walnut and date loaf
55min