Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 130 g fresh English spinach
- 40 g sun-dried tomatoes
- 100 g yoghurt
- 2 eggs
- 30 g rice bran oil
- 60 g water
- 80 g brown rice flour (see Tips)
- 30 g gluten free cornflour
- 20 g buckwheat flour (see Tips)
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 80 g Danish feta, cut into pieces (approx. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1151.3 kJ / 274 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 560.5 mg
Alternatywne przepisy
Baked broccoli bites with tofu mayonnaise
55min
Zucchini banana loaf
1h 45min
Pumpkin, carrot and herb bread
1h 30min
Ham and cheese quinoa muffins
1h 30min
Prosciutto and sun-dried tomato muffins
40min
Ham and cheese quinoa muffins
1h 30min
Carrot poppy seed muffins
1 godz. 15 min
Broccoli chive muffins (10-12 months)
30 min
Apple cinnamon muffins
40min
Almond and date bars
2h 15min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1h 35min
Healthy banana bread
1 godz. 15 min