Sweet potato frittata with coriander chilli sauce

Sweet potato frittata with coriander chilli sauce

4.5 186 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions

Składniki

Coriander chilli sauce
  • garlic clove
    1
  • fresh green chillies deseeded if preferred
    1
  • fresh coriander leaves and stems
    2 sprigs
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    20 g
  • ground cumin to taste
    1 tsp
  • ground sea salt
    1 pinch
Frittata
  • red onion cut into halves
    100 g
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • zucchini cut into pieces (3-4 cm)
    100 g
  • sweet potato cut into pieces (3-4 cm)
    250 g
  • eggs
    6
  • ground sea salt
    1 tsp
  • feta cheese
    50 g
  • pepita seeds toasted (optional)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 587 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 1711 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 30.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 15.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...