Wersje kompatybilne
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coriander chilli sauce
- 1 garlic clove
- 1 fresh green chillies, deseeded if preferred
- 2 sprigs fresh coriander, leaves and stems
- 50 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 tsp ground cumin, to taste
- 1 pinch ground sea salt
Frittata
- 100 g red onion, cut into halves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 100 g zucchini, cut into pieces (3-4 cm)
- 250 g sweet potato, cut into pieces (3-4 cm)
- 6 eggs
- 1 tsp ground sea salt
- 50 g feta cheese
- 20 g pepita seeds, toasted (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1711 kJ / 407 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 587 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Hearty seven vegetable soup
30min
Pumpkin tart
2h 15min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Vegetarian quiche
1h 55min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55min
Caribbean curry
40min
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min
Pulse and pumpkin curry
30min
Feta, spinach and potato frittata
1h