Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g buckwheat groats
- 1 pinch salt
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 45 g water
- plain flour, for dusting
Filling
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 250 g raw beetroot, peeled and cut into quarters
- 5 eggs
- 400 g full cream milk
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 50 g fresh spinach leaves, torn into pieces
- 100 g feta cheese, cut into pieces (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1323 kJ / 315 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 285.8 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15 min
Vegetarian quiche
1h 55min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15min
Mediterranean carrot fritters
1h
Crunchy carrot salad
10 min
Kumara pie
1 godz. 45 min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Mashed pea and corn slice
40 Min
Ham and zucchini quiche
1 godz. 45 min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Vegetable bake with goat's feta
1h 30 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 Std. 35 Min