Beetroot, feta and spinach quiche

Beetroot, feta and spinach quiche

3.8 90 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • buckwheat groats
    200 g
  • salt
    1 pinch
  • unsalted butter chilled and cut into pieces
    100 g
  • water
    45 g
  • plain flour for dusting
Filling
  • brown onion cut into halves
    100 g
  • garlic clove
    1
  • raw beetroot peeled and cut into quarters
    250 g
  • eggs
    5
  • full cream milk
    400 g
  • salt
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • fresh spinach leaves torn into pieces
    50 g
  • feta cheese cut into pieces (1 cm)
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 285.8 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 1323 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 18.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...