
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 200 g buckwheat groats
- 1 pinch salt
- 100 g unsalted butter chilled and cut into pieces
- 45 g water
- plain flour for dusting
Filling
- 100 g brown onion cut into halves
- 1 garlic clove
- 250 g raw beetroot peeled and cut into quarters
- 5 eggs
- 400 g full cream milk
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 50 g fresh spinach leaves torn into pieces
- 100 g feta cheese cut into pieces (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 315 kcal / 1323 kJ
- Białko
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Sód
- 285.8 mg