Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)

Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)

4.2 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • button mushrooms
    400 g
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    20 g
  • fresh silverbeet stalks removed and roughly chopped
    300 g
  • onion cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    2
  • dried oregano
    2 tsp
  • ricotta
    200 g
  • canned diced tomatoes no-added salt
    400 g
  • Vegetable stock paste salt free (see Tips)
    2 tsp
  • water
    60 g
  • fresh lasagne sheets (approx. 140 g), cut into halves
    4
  • mozzarella grated
    50 g
  • fresh basil leaves only, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 347.5 kcal / 1457.5 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 27.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 355 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...