Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)

Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)

4.0 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • cauliflower cut into florets
    450 g
  • onion cut into halves
    80 g
  • fresh coriander leaves only
    7 sprigs
  • extra virgin olive oil
    4 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • curry powder (see Tip)
    2 tsp
  • ground cardamom
    ½ tsp
  • ground cloves
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • canned cherry tomatoes no-added salt
    400 g
  • water
    120 g
  • canned chickpeas no-added salt, rinsed and drained
    400 g
  • natural yoghurt high protein (see Tip)
    140 g
  • boneless lamb leg steaks cut into pieces (2 cm)
    400 g

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1460 kcal / 6100 kJ
Białko 153 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 25 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 628 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...