Silverbeet and mushroom pasta (TM6)

Silverbeet and mushroom pasta (TM6)

4.2 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • dried pasta of choice
    250 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh silverbeet stalks removed and cut into pieces (2 cm); leaves reserved separately
    3 stalks
  • red onion cut into wedges (1 cm)
    100 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • white wine
    40 g
  • fresh button mushrooms cut into halves
    200 g
  • tomato passata (see Tip)
    250 g
  • tomato paste
    30 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ⅛ tsp
  • fresh basil leaves only, torn, plus extra to garnish
    3 sprigs
  • Parmesan cheese shaved, to garnish
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 367 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 1470.6 kJ / 351.5 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 59.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...