Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g dried pasta, of choice
- 4 garlic cloves
- 3 stalks fresh silverbeet, stalks removed and cut into pieces (2 cm); leaves reserved separately
- 100 g red onion, cut into wedges (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 40 g white wine
- 200 g fresh button mushrooms cut into halves
- 250 g tomato passata (see Tip)
- 30 g tomato paste
- ½ tsp sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 3 sprigs fresh basil, leaves only, torn, plus extra to garnish
- 10 g Parmesan cheese, shaved, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1470.6 kJ / 351.5 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 367 mg
Alternatywne przepisy
Creamy vegetable rice
25 min
Chinese-style chicken
25 min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55min
Mushroom risotto (TM6)
30min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Warm satay bowl
1 Std. 10 Min
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1h
Mushroom and kale risotto
55min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Chicken and risoni bake
1h 15min