Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 butternut pumpkin, cut into halves lengthways
- 40 g olive oil
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only, finely chopped
- 600 g water
- 100 g quinoa
- 1 red onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 sweet corn cob, kernels removed
- ½ tsp ground cumin
- 20 g currants
- 30 g pine nuts, toasted
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, roots, stems and leaves, sliced
- 2 tsp tamari sauce
- sunflower seeds, for sprinkling
- 70 g feta cheese, for crumbling
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 7913.6 kJ / 1884.2 kcal
- Białko
- 66.3 g
- Węglowodany
- 170.8 g
- Tłuszcz
- 94.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.8 g
- Błonnik
- 46.8 g
- Sód
- 1408.8 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2j
Pea and garden mint fritters
25 min
Mediterranean carrot fritters
1j
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Melanzane parmigiana
2j 5 menit
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1j 25 menit
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Mashed pea and corn slice
40 min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 Std. 40 Min
Vegetable bake with goat's feta
1j 30 menit