Wersje kompatybilne
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pearl barley
- 100 g dried green lentils
- 1500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g quinoa
- 100 g pearl couscous
- 3 tbsp slivered almonds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 lemon, juice only (approx. 1 lemon)
- 70 g olive oil
- 2 tsp honey
- 2 - 3 tsp Dijon mustard, to taste
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 80 g currants
- ¼ red cabbage, finely shredded
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 8 - 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- 2 tbsp pickled capers, drained and rinsed (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1796.1 kJ / 427.7 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 217.6 mg
Alternatywne przepisy
Cypriot grain salad
45min
Peanut and soba noodle slaw
20 min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Colourful quinoa salad
40min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Jewelled quinoa salad
1h 35 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 Min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Israeli couscous salad
1h
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Miso coleslaw
20 min