Wersje kompatybilne
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pearl barley
- 100 g dried green lentils
- 1500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g quinoa
- 100 g pearl couscous
- 3 tbsp slivered almonds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 lemon, juice only (approx. 1 lemon)
- 70 g olive oil
- 2 tsp honey
- 2 - 3 tsp Dijon mustard, to taste
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 80 g currants
- ¼ red cabbage, finely shredded
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- 8 - 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- 2 tbsp pickled capers, drained and rinsed (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1796.1 kJ / 427.7 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 217.6 mg
Alternatywne przepisy
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 Std.
Freekeh salad with pickled avocado
25 Std.
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Colourful quinoa salad
40min
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Israeli couscous salad
1 Std.
Sweetcorn and black rice salad
1 Std.
Peanut and soba noodle slaw
20 Min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Cypriot grain salad
45 Min