Leek and cheese tart

2.0 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 slices

Składniki

Pastry
  • plain flour plus extra to dust
    180 g
  • unsalted butter cut into pieces (2 cm)
    80 g
  • sea salt
    2 pinches
  • water
    60 g
Leek filling
  • Gruyère cheese cut into pieces (2 cm)
    100 g
  • leek trimmed and cut into pieces (4 cm)
    300 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • milk
    120 g
  • eggs
    4
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    1 pinch
  • micro herbs to garnish

Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 215.6 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 1532.5 kJ / 366.3 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...