Tex-mex vegetable stew

Tex-mex vegetable stew

3.3 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • red onion cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • fresh long red chillies trimmed and deseeded if preferred
    1 - 2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ¼ tsp
  • paprika
    2 tsp
  • capsicum cut into pieces (2-3 cm)
    1
  • eggplant cut into cubes (2 cm)
    150 g
  • sweet potato cut into cubes (3 cm)
    250 - 300 g
  • canned chopped tomatoes
    800 g
  • ground black pepper to taste
    ¾ - 1 tsp
  • salt to taste
    1 ½ - 2 tsp
  • canned sweet corn kernels rinsed and drained
    100 g
  • canned kidney beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • lime cut into quarters, to serve
  • fresh coriander leaves only, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1474.7 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1165.4 kJ / 277.5 kcal
Tłuszcz 6.5 g
Błonnik 13.7 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 36.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...