Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rollitos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de hongos shiitake frescos
- 300 g de champiñones
- 15 g de epazote
- 1 ½ cucharada de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra recién molida
- 1 clara de huevo
- 30 g de crema ácida
- 6 pechugas de pollo aplanadas
- 800 g de agua
Salsa
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 150 g de jugo de naranja
- 150 g de nueces
- 150 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 747 kJ / 178 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pollo en salsa verde con nopales
40 Min
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Pollo encacahuatado
45 min
Pastel de carne relleno y arroz a la espinaca
45 min
Omelette con salsa de frijol TM6
30 min
Pollo a la cazadora
40 Min
Tortitas de carne en cama de espinaca con salsa roja
40 Min
Pollo con crema de chipotle adobado
40 Min