![Rollitos de pollo con hongos y epazote Rollitos de pollo con hongos y epazote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D44EF870-88DA-49D3-9FEF-B151B59B6060/Derivates/4BC34365-5319-4E18-8D22-E616119EDCCF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rollitos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de hongos shiitake frescos
- 300 g de champiñones
- 15 g de epazote
- 1 ½ cucharada de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra recién molida
- 1 clara de huevo
- 30 g de crema ácida
- 6 pechugas de pollo aplanadas
- 800 g de agua
Salsa
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 150 g de jugo de naranja
- 150 g de nueces
- 150 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 747 kJ / 178 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa de huitlacoche
45 Min
Pollo a la cazadora
40 min
Pechugas rellenas en pipián de cacahuate
50 Min
Pollo en salsa de almendras
2h
Mixiote de pollo
1 Std.
Pollo en salsa de guajillo, arroz con elote y pastel de chocoplátano
55 min
Pechugas rellenas de manzana y brie
45 Min
Pollo encacahuatado
45 Min
Filete de res en salsa de chile morita
40 min
Pescado empapelado al chile serrano
30 Min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 Min