![Pollo en salsa de huitlacoche Pollo en salsa de huitlacoche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/364471D1-7B2F-4E00-A2C7-A66C7E33A567/Derivates/EFB64709-FD01-42D3-BA0F-297B81806ED9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 piernas y muslos de pollo, sin piel
- 40 g de aceite de oliva
- 75 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de chile verde
- 500 g de huitlacoche
- 160 g de jitomate
- 2 cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 100 g de vino blanco
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Sopa de hongos con huitlacoche
25 Min
Pescado a la veracruzana
30 Min
Sopa de hongos y epazote
35 min
Aporreadillo guerrerense
30 Min
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
1 Std. 10 Min
Mixiote de pollo
1 Std.
Pescado a la talla
40 min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Sopa de nopales
45 Min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min