Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 piernas y muslos de pollo, sin piel
- 40 g de aceite de oliva
- 75 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de chile verde
- 500 g de huitlacoche
- 160 g de jitomate
- 2 cucharaditas de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 100 g de vino blanco
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de hongos y epazote
35min
Sopa de flor de calabaza
35min
Pescado a la talla
40 Min
Mixiote de pollo
1h
Envuelto de pescado en hoja de maíz
35min
Pollo con mole verde
1h
Pescado a la veracruzana
30 min
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1h
Entomatado de res con verdolagas
1h
Filete de res en salsa de chile morita
40 Min