Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de tomate verde, en cuartos
- 3 chiles morita, sin tallo
- 600 g de agua
- 135 g de zanahoria, pelada y en rebanadas
- 60 g de pimiento amarillo, desvenados, sin semillas y cortados en cubos medianos
- 60 g de pimiento rojo, desvenados, sin semillas y cortados en subos medianos
- 150 g nopales, cortados en bastones
- 150 g de hongos portobello, frescos, en cuartos
- 150 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1 cdita de sal
- ¾ cdita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 336 kJ / 80 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 min
Barbacoa de hongos
30 min
Tinga de col
35 min
Nopales al guajillo TM6
35 min
Hongos al pastor
20min
Tlacoyos de nopal
30 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Guarnición de calabacitas con elote
30 min
Tostadas de setas
30 min
Enchiladas poblanas veganas
40 min