![Verduras en salsa morita Verduras en salsa morita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D15EC2A9-B15A-40B5-BC86-D28E00385D69/Derivates/1B57DE6C-2CC4-45D7-B823-A4C12B452248.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de tomate verde, en cuartos
- 3 chiles morita, sin tallo
- 600 g de agua
- 135 g de zanahoria, pelada y en rebanadas
- 60 g de pimiento amarillo, desvenados, sin semillas y cortados en cubos medianos
- 60 g de pimiento rojo, desvenados, sin semillas y cortados en subos medianos
- 150 g nopales, cortados en bastones
- 150 g de hongos portobello, frescos, en cuartos
- 150 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1 cdita de sal
- ¾ cdita de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 336 kJ / 80 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Nopales al guajillo TM6
35min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Pescado con adobo
1 godz.
Sopa de setas
35min
Pollo en salsa de huitlacoche
45 min
Hongos al pastor
20min
Chiles rellenos con chorizo y hongos, sopa de poro, pasta y cheesecake de café
1h 15 min.
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20min
Salsa verde con chipotle
20min