Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 chiles de árbol secos
- 1 diente de ajo
- 75 g de cebolla
- 100 g de jitomate
- 150 g de huitlacoche
- 30 g de aceite
- 100 g de setas, en trozos
- 100 g de hongos portobello, frescos, en cubos
-
1200
g de agua
lub 1200 g de caldo de pollo - 2 cucharaditas de sal
- 3 cucharadas de epazote, finamente picado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 281 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Sopa de hongos y epazote
35 min
Sopa de flor de calabaza
35 min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Sopa de setas
35 min
Crema de flor de calabaza
30 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min