![Chalupitas de pepino y atún Chalupitas de pepino y atún](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72CCB2C3-A937-44A7-81A1-9A05EDB37E9F/Derivates/2A1B8309-74F7-45CA-9249-D49C15D373A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pepinos, pelados
- 10 g de chile ancho, desvenado y previamente asado
- 15 g de chile pasilla, desvenado y previamente asado
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 50 g de vinagre de manzana
- 100 g de salsa de soya
- 20 g de jugo de limón
- 60 g de jugo de naranja
- 5 g de jengibre
- 800 g de atún fresco
- cilantro, sólo las hojas, para decorar
- cebolla morada, en juliana, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 909 kJ / 217 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
40min
Carnitas de atún
40min
Listones de calabacita almendras y vinagreta
30min
Tostadas de setas
30min
Ensalada de nopal
30min
Toritos de marlin
25min
Aguacates rellenos de atún
10 min
Nopalitos a la mexicana con aguacate
20min
Ceviche de pepino y jícama
10 min
Enchiladas en hoja de lechuga
35min
Entomatadas de jamaica
50min
Tacos de flor de Jamaica
1h