Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pepinos, pelados
- 10 g de chile ancho, desvenado y previamente asado
- 15 g de chile pasilla, desvenado y previamente asado
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 50 g de vinagre de manzana
- 100 g de salsa de soya
- 20 g de jugo de limón
- 60 g de jugo de naranja
- 5 g de jengibre
- 800 g de atún fresco
- cilantro, sólo las hojas, para decorar
- cebolla morada, en juliana, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 909 kJ / 217 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Sopa de nopales
45min
Lasaña light de calabacitas
1 godz.
Pescado para taquear
25min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Carnitas de atún
40min
Pescado con salsa de aguacate, pasta primavera y plátanos con cajeta
30min
Enchiladas en hoja de lechuga
35min
Pescado con adobo
1 godz.
Cazuelitas de pepino con atún
20min
Ceviche de pepino y jícama
10 min
Aguacates rellenos de atún
10 min