Urządzenia i Akcesoria
Schab duszony w sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 - 650 g schabu wieprzowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
¾ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ½ - 2 ½ ząbka czosnku
-
45 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
25 g mąki pszennej
-
400 g wody
-
⅔ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l)⅔ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
25 g musztardy
-
25 g miodu, płynnego
-
40 - 45 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
450.2 mg
Białko
21.8 g
Kalorie
1384.6 kJ /
330.9 kcal
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min