
Urządzenia i Akcesoria
Świderki z makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
mleka250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
-
mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)3
-
soli¾ łyżeczki
-
mak do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
255.6 kcal /
1069.2 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
28.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska