
Urządzenia i Akcesoria
Świderki z makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
250 g mleka
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
-
¾ łyżeczki soli
-
mak do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
255.6 kcal /
1069.2 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
28.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb portugalski (Pão de água)
4 Std.
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 Std. 45 Min
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 Min
Bajgle z makiem
1 Std. 25 Min
Plecione bułki z makiem
14 Std. 30 Min
Podłużne bułki pszenne
3 Std. 30 Min
Mleczne bułki do odrywania
4 Std.
Szybkie kajzerki
1 Std. 50 Min
Bułki maślane z ziarnami
2 Std.
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 Std. 40 Min