
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe cake pops
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Ciasto cytrynowe
-
cukru100 g
-
skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
jajka2
-
mąki pszennej80 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)2 - 4 krople
Cake pops
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g
-
kuwertury z białej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
pastylek czekoladowych do roztapiania, żółtych (patrz wskazówka i wariant)50 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
282.4 kcal /
1181.4 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
115.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Liczi martini
35 min
Koreańskie tosty
35 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Ciasto jubileuszowe
2 godz. 30 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.