Cytrynowe cake pops

Cytrynowe cake pops

4.4 16 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk

Składniki

Ciasto cytrynowe
  • cukru
    100 g
  • skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • jajka
    2
  • mąki pszennej
    80 g
  • skrobi ziemniaczanej
    50 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)
    2 - 4 krople
Cake pops
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    250 g
    250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • kuwertury z białej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    300 g
  • pastylek czekoladowych do roztapiania, żółtych (patrz wskazówka i wariant)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 282.4 kcal / 1181.4 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 115.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...