
Urządzenia i Akcesoria
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
Przygotowanie 3 godz.
Czas całkowity 48 godz.
16 porcji
Składniki
Biszkopt szpinakowy
-
liści szpinaku baby, świeżych150 g
-
jajko8
-
oleju30 g
-
cukru170 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczkę
-
mąki pszennej260 g
-
proszku do pieczenia2 ½ łyżeczki
Żelka truskawkowa
-
truskawek, świeżych350 g
-
cukru30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
żelatyny w proszku10 g
Krem limonkowy
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu220 g
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)2 łyżeczki
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)70 - 80 g
-
liści mięty, świeżych10 - 15
Krem śmietankowy i przełożenie
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki200 g
-
cukru pudru20 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
wody mineralnej, niegazowanej180 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego70 g
Dekoracja
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki200 g
-
cukru pudru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
herbatników20 - 30 g
-
borówki amerykańskie do dekoracji
-
czekoladowe jajka, nadziewane do dekoracji
-
mięta, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
528.2 kcal /
2210 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
35.9 g
Węglowodany
44.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Sód
254.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska