Urządzenia i Akcesoria
Chleb tygrysi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
20 kromek
Składniki
-
150 g ryżu białego, długoziarnistego
Chleb
-
155 g wody letniej
-
1 opakowanie suchych drożdży25 g drożdży świeżych
-
2 łyżeczki cukru
-
500 g mąki pszennej chlebowej (typu 650-750)
-
240 g mleka w temp. pokojowej
-
10 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g oleju sezamowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 łyżeczki soli
Pasta ryżowa i pieczenie
-
100 g wody (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka suchych drożdży10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g oleju rzepakowego10 g oleju sezamowego
-
2 łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
5 - 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
299.2 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
666.3 kJ /
159.3 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
29.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Kajzerki
15 godz. 45 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Chleb jogurtowy
3 godz.