
Urządzenia i Akcesoria
Chleb tygrysi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
20 kromek
Składniki
-
150 g ryżu białego, długoziarnistego
Chleb
-
155 g wody letniej
-
25 g drożdży świeżych
-
2 łyżeczki cukru
-
500 g mąki pszennej chlebowej (typu 650-750)
-
240 g mleka w temp. pokojowej
-
10 g oleju sezamowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 łyżeczki soli
Pasta ryżowa i pieczenie
-
100 g wody (patrz wskazówka)
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g oleju sezamowego
-
2 łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
5 - 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
159.3 kcal /
666.3 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
29.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
299.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska