Chleb tygrysi

Chleb tygrysi

4.6 196 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
20 kromek

Składniki

  • 150 g ryżu białego, długoziarnistego
Chleb
  • 155 g wody letniej
  • 25 g drożdży świeżych
    1 opakowanie suchych drożdży
  • 2 łyżeczki cukru
  • 500 g mąki pszennej chlebowej (typu 650-750)
  • 240 g mleka w temp. pokojowej
  • 10 g oleju sezamowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    10 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 2 łyżeczki soli
Pasta ryżowa i pieczenie
  • 100 g wody (patrz wskazówka)
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • 10 g oleju sezamowego
    10 g oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 5 - 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 159.3 kcal / 666.3 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 29.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 299.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...