Plecione bułki z makiem

Plecione bułki z makiem

4.5 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
10 sztuk

Składniki

Zaczyn typu poolish
  • wody
    150 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    150 g
  • drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
    1 mały kawałek
Ciasto właściwe
  • wody plus dodatkowa ilość do posmarowania
    150 g
  • ekstraktu słodowego w proszku
    10 g
    10 g miodu
  • masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    10 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    360 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • drożdży świeżych pokruszonych
    5 g
  • mak do posypania
  • kostek lodu lub ½ szklanki wody
    5 - 10

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 194.1 kcal / 812.2 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 468.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...