Ciasto podwójnie czekoladowe

3.4 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto czekoladowe
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g wody
  • 250 g mąki pszennej typu 450-550
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
  • 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    150 g cukru
  • 50 - 100 g cukru
  • 3 jajka
  • 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Krem czekoladowy
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 200 g cukru pudru

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 95.6 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 3013.2 kJ / 720.2 kcal
Tłuszcz 45.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 27.4 g
Węglowodany 74.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...