Urządzenia i Akcesoria
Ciasto podwójnie czekoladowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto czekoladowe
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g wody
-
250 g mąki pszennej typu 450-550
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
25 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 - 100 g cukru
-
3 jajka
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Krem czekoladowy
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g cukru pudru
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
720.2 kcal /
3013.2 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
45.3 g
Węglowodany
74.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Sód
95.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Cynamonki na parze
50 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Rolada żyrafa
3 godz.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Gofry klasyczne
35 min